تغذیۀ  نوزاد با شیر مادر از ابتلاء زنان به سندرم متابولیک جلوگیری می کند

شواهد بسیاری بر مزایای تغذیۀ نوزاد با شیر مادر وجود دارد. تغذیه نوزادان با شیر مادر بطور چشمگیری سبب کاهش خطر ابتلاء مادران به سندرم متابولیک می گردد. هر چه مدت زمان شیر دهی طولانی تر باشد احتمال ابتلا به سندرم متابولیک بیشتر کاهش می یابد.

 آیا دیابت شما تحت کنترل است ؟

برای بررسی این موضوع کافی است نمرۀ سلامت خود را از طرف پزشک تعیین کنید، مقاومت به انسولین را بررسی کنید و میزان چربیهای دور شکم خود را اندازه گیری کنید.

سندرم متابولیک مجموعه ای از فاکتورهای خطر است که به بیماری دیابت و بیماریهای قلبی منجر می شود  این فاکتور ها عبارتند از افزایش فشار خون، افزایش مقاومت به انسولین و افزایش چربی شکمی.

در این تحقیق به بررسی تأثیر شیردهی بر این فاکتورهای خطر پرداخته شده است.محققین به بررسی داده های بدست آمده از ٧٠٤ زن به مدت دو دهه پرداختند. شروع این تحقیقات قبل از اولین بارداری بوده است.

به علت اینک زنان شرکت کننده در تحقیق در مطالعۀ دیگری که در آن به بررسی خطر بیماری قلبی پرداخته می شد نیز شرکت کرده بودند، محققین اطلاعات گسترده ای در مورد سلامت و فاکتورهای شیوۀ زندگی آنها بدست آورند. هیچکدام از زنان شرکت کننده  در زنان ثبت نام در این تحقیق به سندرم متابولیک مبتلا نبودند اما بعد ا ز ٢٠ سال ،١٢٠ نفراز آنان به سندرم متابولیک مبتلا شدند.

در جمعیت اخیر، شیردهی به مدت بیش از ٩ ماه سبب کاهش ٥٦در صدی خطر ابتلاء به سندرم متابولیک در طی ٢٠ سال شد.

در زنانی که در طی بارداری اول یا بعدی به دیابت حاملگی مبتلا شده بودند، کاهش خطر ابتلاء به سندرم متابولیک ٨٦٪ گزارش گردید.

دیابت حاملگی اصلی ترین عامل پیش بینی ابتلاء به دیابت نوع ٢ در مراحل بعدی زندگی محسوب می شود . کسانی که در طی  بارداری به دیابت حاملگی مبتلا می شوند احتمال ابتلاء به دیابت نوع ٢ در مراحل بعدی زندگی در آنها ٤ برابر بیشتر از سایر زنان است.

پرفسور اریکا گاندرسون مدیر این پروژه تحقیقاتی می گوید: مطالعات ما ابتدا بروی شیردهی و اثر آن بر سندرم متابولیک در زنان با این فاکتور خطر یعنی دیابت حاملگی آغاز گردید. اما داده ها نشان داد این گروه بسیار آسیب پذیر فواید بسیاری از شیردادن نصیبشان می گردد.

بنظر می رسد شیر دهی در مدت زمان کوتاهی حدود یک تا ٢ ماه فواید خود را نشان می دهد. این مطالعه با بودجۀ انستیتو ملی سلامت انجام شد و در ژورنال دیابت در فوریه سال ٢٠١٠ به چاپ خواهد رسید.

شیر دادن سبب کم شدن چربیهای شکمی می گردد

مادرانی که نوزاد شان را با شیرخود تغذیه می کنند بعد ا ز زایمان کاهش وزن سریعتری دارند و نسبت به زنانی که به نوزادشان شیر خشک می دهند زندگی سالم تری دارند. چاقی مرکزی یا چربی شکمی و مقاومت به انسولین دو فاکتور مهم خطربرای ابتلاء به سندرم متابولیک محسوب می شوند.

در سال ٢٠٠٥ محققین دانشکدۀ پزشکی هاروارد با بررسی ١٦٠ هزار زن پرستار به این نتیجه رسیدند که به ازاء هر سال شیر دهی ١٥٪ خطر ابتلاء به دیابت در ١٥سال آینده کاهش می یابد.

از سوی دیگر زنانی که ٢بچه بدنیا می آورند احتمال ابتلاءشان به دیابت کمتر از زنانی است که سه فرزند بدنیا می آورند.

منبع:

Web Med Health News